TRANDERSLUND

Tranderslund er en drøm, som igennem en årrække har udviklet sig. Det er ideen om at skabe et unik samlingssted for familien Aabo Sørensen – for venner, forretningsforbindelser, selskaber, arbejde, fritid, leg og spil. Kort sagt: Et sted der emmer af liv og aktiviteter døgnet rundt. Året rundt.

Drømmen trivedes godt i mange, gode år i villaen på Elmesvinget. Her voksede både malerfirmaet og drengene Johnnie og Dennis. Aktiviteterne i malerfirmaet – og især de mange nye og omsiggribende projekter – fik vokseværk og i 2005 blev pladsen i drengenes barndomshjem simpelthen for trang.

Allerede i 1999 havde Glennie og Kurt fået øjnene op for den skønne natur, det bakkede landskab lige bag Gigantium, som på mange måder er på landet – og alligevel ”kun” et slagskud fra Aalborgs bymidte. De valgte derfor at købe den gamle bondegård; ”Trandersgård”, som rådede over en del af jorden i området. Senere (i år 2003) købte man desuden gården Skjødsholm med jordtilliggender.

Det var to velovervejede og gennemanalyserede beslutninger, der i dag har vist sig at være særdeles bæredygtige. Huset Tranderslund er opført i årene 2005-2007 – og efter mere en 10 års drømmerier, 18 måneders intensivt planlægning og hårdt arbejde; var der indflytning og pølser på grillen for første gang den 1. juli 2007.

Huset Tranderslund er en æstetisk nydelse. Det er opført med en fast hånd til at styre indvendig og udvendig stil og linier – i et tæt samarbejde med arkitekterne fra Bjørk & Maigaard, håndværkerne og alle underleverandørerne.
Drømmen blev udformet som en nutidig, moderne opdatering af et klassisk, engelsk landsted. Et 900 kvadratmeter stort, moderne hus med alle tænkelige finesser og features. Stilen er gennemført til mindste detalje, stukloft eller fodpanel. Intet har været overladt til tilfældighederne og der har sågar været arbejdet med en ”møbelplan”. Alle møblerne er specialdesignet til huset, leveret af Rings Møbler i Aalborg og udformet i takstræ.

Tranderslund består af en hovedbygning i to plan. Desuden 2 fløjbygninger. Den ene rummer de private sovegamakker, bade- og wellnessafdelingerne samt kreative værksteder. Den anden fløj bebos af Aabo Sørensen-koncernens selskaber.

Arealet omkring Tranderslund er også helt specielt: En stor maskinhal, der bl.a. huser ”drengelegetøjet”: 2 små 4-hjulstrækkere til at køre ræs i et kunstigt anlagt, kuperet område af grunden, som i øvrigt følger pænt med huset i størrelse med sine 20.000 kvm. Der er anlagt små stier med ”kysse”-bænke på strategiske steder. Der er blevet etableret en sø på arealet og et specialdesignet, sindrigt underjordisk rørsystem sikrer, at aftengæsterne mødes af en allé oplyst af levende fakler.

Området har været beboet før. Andre har set skønheden i netop denne plet på jorden – men det er så næsten 2000 år siden: I forbindelse med anlægsarbejderne fandt arkæologerne nemlig mange spændende genstande med næsten 2000 år på bagen. Fundene er beskrevet og illustreret i Magasinet Skalk fra juni 2007.